4 cbd tegen coeliakie

CBD Bij Coeliakie – Interview Met IJshockeyster Michelle Noë

In een interview met ijshockeysetr Michèlle Noë ontdekten we hoe CBD tegen coeliakie een natuurlijke uitkomst kan zijn. CBD Tabletten bleken een effectieve manier om de symptomen van deze vervelende aandoening goed onder controle te kunen houden. Lees hier de persoonlijke ervaringen van een topsporter die dankzij CBD weer volop kan genieten van haar grote passie.

‘Zonder deze tabletten had ik helemaal niet kunnen trainen’

1. Stel Je Even Voor

‘Hoi, mijn naam is Michelle Noë en ik ben 26 jaar oud. Ik ben geboren en getogen in Nederland, waar ik nog steeds woon.

2. Welke Sport Beoefen Je En Waarom?

‘Ik doe aan ijshockey. Dat doe ik al vanaf mijn tiende. Ik ben in eerste instantie begonnen omdat mijn broer ook ijshockey speelde, dus ik was toch al veel op de ijsbaan. Na de eerste les zei ik tegen mezelf dat ik nooit meer op deze manier het ijs op wilde. Ik had overal pijn en was nog nooit zo moe geweest. Maar toen mijn trainer naar me toe kwam en vroeg of ik het leuk vond en de week daarna weer zou komen, durfde ik geen nee te zeggen. Vanaf dat moment was ik verkocht.

‘Ten eerste kan je met ijshockey niet te lang en te hard nadenken over je beslissing. Het is een van de snelste sporten ter wereld. Je moet een besluit nemen binnen een fractie van een seconde. Dat is voor mij echt een uitdaging, omdat ik vaak te veel nadenk. Ten tweede zorgt het ervoor dat ik mezelf elke dag kan uitdagen. Ik doe mee in de competitie voor mannen, omdat vrouwenhockey in Nederland alleen maar recreatief wordt gespeeld.

De mannencompetitie is zwaar. Ze zijn meestal sterker en sneller. Dus als vrouw moet je nog harder trainen om het tegen ze te kunnen opnemen. Hierdoor is het mogelijk jezelf nóg meer uit te dagen. Tenslotte is het geluid van je ijzers op het ijs heel bijzonder voor mij. Een geluid dat je direct innerlijke rust geeft. Wat er ook in je gedachten om ging, het verdwijnt als sneeuw voor de zon.’

3. Wat Is Je Ultieme Doel?

‘Vorig jaar deden we – het nationale vrouwenteam – mee in divisie 1B. Dat is het hoogste dat Nederland, mannen en vrouwen, ooit heeft gespeeld op een wereldkampioenschap. Het is ons gelukt te worden gepromoveerd naar divisie 1A. Dat was een historisch moment voor het ijshockey in Nederland, omdat zoiets nog nooit eerder was gebeurd. Dit jaar spelen we in divisie 1A. Dat is sowieso al een droom die uitkomt. Mijn grootste droom is naar de Olympische Spelen van 2022 gaan.’

4. Wat Is De Mooiste Prijs Die Je Hebt Gewonnen?

‘Dat is zeker weten de gouden medaille die we vorig jaar wonnen op het wereldkampioenschap!’

5. Waarom Gebruik Je CBD Tegen Coeliakie?

‘In augustus 2018 werd ik heel erg ziek. Ik kon mijn huis niet eens meer uit. Mijn arts zei dat ik griep had, maar na meer dan een maand besloten we een bloedonderzoek te doen. Het duurde een aantal maanden, maar in november 2018 kwam er uit de test dat ik een abnormaal hoog aantal antilichaampjes in mijn bloed had. Ze vermoedden dat ik de ziekte Coeliakie had, maar ze moesten een biopt nemen om dit te kunnen bevestigen. Het biopt werd genomen in november, maar vanwege de vakantieperiode kreeg ik de testresultaten pas halverwege januari binnen: er was bevestigd dat ik Coeliakie heb. Een chronische ziekte die ik de rest van mijn leven zal hebben. Ik zal voor altijd op een dieet moeten blijven…’
Te veel getraind
Bovendien vertelde ze me dat ik te veel had getraind; ik was niet gestopt met trainen, omdat ik niet wist dat ik toen al ziek was. Ik had ook krampen en een slijmbeursontsteking in mijn knie.
Voordat ik zo ziek werd, herstelde ik nooit echt goed van de trainingen. Dit werd steeds erger en erger tot ik “griep” kreeg. Toen ik dacht dat ik genezen was van die “griep” was ik alweer begonnen met trainen.
Op sommige momenten deed mijn lijf na de training zóveel pijn, dat ik niet eens meer kon lopen. Mijn spieren hadden voorheen nooit zoveel pijn gedaan na een training. Nu duurde het meestal twee dagen voordat ik weer normaal kon lopen. De volgende training was altijd weer voordat ik helemaal was hersteld, maar niet trainen betekent geen wedstrijden spelen. Geen wedstrijden spelen betekent geen ervaring opdoen en op die manier zou ik nooit bij het Nationale team komen. Ik moest doorgaan.
‘Tijdens deze periode begon ik met het gebruiken van de CBD tabletten van 12 en 24 mg van SupMedi. Ik was vastbesloten bij het Nationale team te komen voor de wereldkampioenschappen in 2019 in Beijing. Elke ochtend nam ik een pil van 12 of 24 mg in, afhankelijk van hoeveel pijn ik in mijn lijf had. In de middag, voor de training, nam ik nog een pil in, meestal een van 24 mg.’

6. Wat Voor Effect Heeft De CBD Tegen Coeliakie Op Jouw Lichaam?

‘Ik gebruikte de bovenstaande doseringen. Toen ik eenmaal was begonnen met deze tabletten, kon mijn lichaam zich weer herstellen. Ik kon de dag na een training gewoon lopen. Ik kon meedoen aan alle oefeningen en alle wedstrijden meespelen. Ik was nooit meer dagenlang ziek na een training of wedstrijd. Alle griepsymptomen verdwenen. Ik deed zelfs mee aan een trainingskamp dat een week duurde en waar we 2 a 3 keer per dag trainden. Die week nam ik minstens 3 tabletten van 24 mg per dag. Niet naar het kamp kunnen gaan zou hebben betekend dat ik niet bij het Nationale team mocht.’
‘Zonder deze tabletten had ik helemaal niet kunnen trainen. Ik was helemaal niet in staat geweest een wedstrijd te spelen. Ik was ziek gebleven en was geen onderdeel van het team geweest dat het Wereldkampioenschap voor vrouwen in divisie 1B in Beijing heeft gewonnen. We hebben op dat moment geschiedenis geschreven en ik had daar geen deel van kunnen uitmaken zonder deze tabletten. Ik raad iedereen aan ze te gebruiken en ik geloof echt dat ze me door de meest uitdagende momenten in mijn sportcarrière heen hebben geholpen.’

7. Hoe Ken Je Het Merk?

‘Mijn moeder raadde me aan ze te nemen. Ze gaf ze aan me om ze te proberen.’

8. Wat Moet Iedereen Weten Over CBD Tegen Coeliakie?

‘Zeker in de tijd dat ik aan het herstellen was, heeft het mij de beste hulp geboden die ik maar kon krijgen. Ik heb geen last gehad van bijwerkingen. Er waren gewoon geen nadelen, het werd alleen maar beter!’
Bedankt!

Het CBD E-book!

Download gratis