Helpt CBD olie tegen migraine?

Nog steeds kan het gebruik van CBD olie op weerstand stuiten. Huisartsen zijn niet meegaand en zien het gebruik van CBD-olie soms zelfs als een hype. Één van de grondleggers van Amsterdam Genetics en producent van CBD-olie vindt het hoog tijd dat daar eens verandering in komt. ‘Er hangt zeer ten onrechte een negatieve tendens rondom CBD gebruik.’

Taboe op CBD-olie

‘Een paar jaar geleden had mijn moeder weer eens gigantische migraine. Ik had gehoord van CBD-olie en zei haar dat ze daar naar moest vragen bij de huisarts. Op recept dus. Mijn moeder schaamde zich en durfde het niet te vragen. Ze dacht namelijk dat het gewoon cannabis olie was. Nog steeds denk veel mensen zo. Ook halen veel mensen thc- en cbd olie door elkaar heen. Het verschil is dat je van CBD-olie niet high wordt…. Inmiddels gebruikt mijn moeder overigens al jaren gewoon onze CBD-olie als ze weer last krijgt van migraine.’

Migraine bestrijden met CBD

Melissa vervolgt haar verhaal. ‘Migraine is veel meer dan hoofdpijn. Mijn moeder had bijna alle verschijnselen die je maar hebben kunt: een scherpe hoofdpijn gecombineerd met misselijkheid. CBD-olie is één van de weinige middelen die meteen werkt tegen alle symptomen. De cannabidiol bestrijdt de pijn en brengt bovendien het serotonine level weer op peil waardoor de misselijkheid verdwijnt. CBD is gewoon een heel goede pijnbestrijder’ https://www.supmedi.com/werkt-cbd-beter-dan-medicijnen/

CBD olie en verzekeraars

Wat je ook vaak hoort is dus mensen met migraine overgevoelig zijn voor licht en geluid. Ook daar heeft CBD-olie verlichting. Als iemand aan mij dus vraagt of cbd helpt tegen migraine, dan zou ik dus honderd keer ja zeggen! Het wordt tijd dat verzekeraars hier ook eens goed naar gaan kijken. Weinig mensen weten namelijk hoe ouderwets verzekeringsmaatschappijen hierin staan. Maar dat is weer een heel ander verhaal’ https://www.supmedi.com/wordt-cbd-vergoed-verzekeraars/