CBD op de werkvloer?

Hoe CBD jouw productiviteit kan verhogen

Cannabidiol (CBD) wordt in alle lagen van de bevolking populairder. Zelfs (top)sporters maken gebruik van  CBD om hun lichaam sneller te laten herstellen van zware inspanningen. CBD zou daarnaast onder andere ook helpen tegen epilepsie, stress, pijn en slaapproblemen. Al deze eigenschappen zorgen ervoor dat CBD inmiddels ook haar intrede op de werkvloer heeft gedaan. Helpt CBD je productiviteit te verhogen en je vermoeidheid tegen te gaan? Wij zetten het graag voor je op een rijtje.

CBD tegen angst

Angst is een slechte raadgever. Angststoornissen kunnen een normaal leven in de weg staan en zelfs een serieuze invloed op iemands gezondheid hebben. Een slechte gezondheid vertaalt zich meestal als eerste in een dalende productiviteit. CBD wordt veelvuldig gebruikt om verschillende (werk gerelateerde) angststoornissen tegen te gaan. Een presentatie geven, is voor mensen met angsstoornissen niet te doen. Aanvullend onderzoek heeft uitgewezen dat CBD-supplementen kunnen helpen om iemand met een dergelijke stoornis, gewoon een prestatie te laten leveren. Zonder angst dus!

CBD tegen de middag dip

Hij zal je waarschijnlijk bekend voorkomen: de klassieke middag dip. Het tijdstip waarop je hersenen exploderen en er niks meer uit je handen komt. CBD kan helpen dit te voorkomen door het endocannabiniode systeem te boosten. Dit resulteert in een heldere gedachtegang en uiteraard een stabiele productiviteit.

CBD kan helpen je slaap te verbeteren

Slaapgebrek is één van de grootste oorzaken in het nadelig beïnvloeden van onze productiviteit. Uit zeer recent onderzoek is gebleken dat maar liefst één op de vier Nederlanders last heeft van slaapproblemen. Dat gezegd hebbende: nog altijd is niet helemaal duidelijk hoe CBD onze slaap beïnvloed. Sommige mensen beweren dat ze van CBD meteen slaperig worden, terwijl anderen juist melden dat CBD ze actief maakt. Desalniettemin: de meeste onderzoeken wijzen uit dat regelmatig CBD gebruik de ‘kwaliteit’ van slaap en slaappatronen verbetert. Logischerwijs leveren beter uitgeruste mensen, beter werk. De moeite waard om eens te proberen misschien?

CBD om pijnprikkels te verlichten

Werk gerelateerde pijn is een aanzienlijke productiviteitsbarrière. Vrijwel iedereen heeft hier wel last van. Hierbij kun je denken aan rugpijn bij arbeiders tot nekpijn bij kantoorpersoneel. Iedere werkplaats zit vol gevaren. Veel mensen bestrijden hun pijnklachten met CBD-supplementen.

En zonder pijn kun je -natuurlijk- gewoon beter focussen op je werk.

CBD tegen nicotineverslaving

In één van de vele onderzoeken naar de werking van CBD, werd geconcludeerd dat CBD de honger naar nicotine kan verminderen. De onderzoekers van Universiteit van Montreal (Canada), maakten bovendien melding van CBD als hulpmiddel bij drugsverslaving. En het is natuurlijk overbodig om te vermelden dat wanneer werknemers minder rookpauzes nemen, ze juist meer tijd hebben om werk te verrichten. Daarnaast verlaagd het stoppen met roken de kans op ziekteverzuim op de langere termijn.

CBD tegen stressklachten

Bijna iedereen weet dat dagelijkse stress uiteindelijk schade kan toebrengen aan onze algehele gezondheid. CBD is al vaak opgeworpen als redder in nood. CBD zou namelijk preventief werken tegen chronische ziekten die voortkomen uit langdurige stress en overspannenheid. En wie niet ziek wordt kan -je voelt hem al aankomen- nog waardevoller zijn als arbeidskracht.

Waar wacht je op?

Na het lezen van al het bovenstaande, vraag je je waarschijnlijk af waarom er geen CBD in de lade van je bureau ligt. CBD kan veel bijdragen aan je algehele gezondheid en productiviteit, dus waar wacht je op? Dat is wat kort door de bocht. Let namelijk wel: CBD is geen medisch hulpmiddel. Bovendien is de ideale dosis (en zodoende ook de werking) voor ieder persoon anders. Het is dus aan te raden om CBD gebruik op de werkvloer met je werkgever te overleggen.

En nu snel weer aan het werk!