RADAR schept nog meer onduidelijkheid over CBD-supplementen

Het was maart 2018 toen het tv-programma RADAR een uitzending wijdde aan wietolie en CBD. Hoewel de uitzending in eerste instantie best een negatieve insteek kende, bleek deze uiteindelijk verhelderend. Zo bleek uit een test dat CDB-supplementen van goede kwaliteit daadwerkelijk dun gezaaid. Ook werd duidelijk dat sommige ‘CBD-oliën’ zelfs hélemaal geen werkzame bestanddelen bevatten. Een kwalijke zaak!

Onderzoek is een goede zaak

Vooropgesteld: SupMedi is blij met ieder onderzoek naar CBD. Kwaliteit overwint de strijd en wij zijn ervan overtuigd dat SupMedi áltijd bij de besten zal horen. Aan de andere kant deed RADAR nou precies geen uitspraken over welke partijen betrouwbaar zijn. Een gemiste kans.

Toch te veel THC in sommige CBD-oliën

De kracht van CBD-supplementen is dat je wel de lusten en niet de lasten hebt. Je kunt namelijk niet high of stoned worden van CBD omdat er geen THC in zit. Tijdens het productieproces van CBD-olie kun je simpelweg niet voorkomen dat er een minieme fractie THC achterblijft. Zo lang die fractie maar lager dan 0,05% blijft dan is er geen probleem. Sterker nog: die minimale hoeveelheid THC maakt dat CBD haar werk nog beter kan doen. Bij sommige CBD-oliën bleek er overigens wél een probleem en bleken die tóch een te hoog THC gehalte te bevatten.

Goed advies is goud waard

CBD-supplementen kun je zelfs bij de grote drogisterijketens kopen. Toch is het wel lekker als het advies van de verkoper iets verder dan ‘CBD is overal goed voor’. Dat advies is namelijk broodnodig, zo blijkt steeds weer. Van de 46 onderzochte flesjes in RADAR bleek dat in lang niet alle gevallen het percentage CBD op het etiket klopte. Soms zat er minder CBD in dan het aangegeven percentage. In 7 gevallen zat er zelfs alleen maar olijfolie in het flesje. Het is wel zo prettig als u waar krijgt voor uw centen!

SupMedi is een bewezen CBD-producent

Het programma heeft -gelukkig- de populariteit van CBD niet aangetast. Bovendien is duidelijk geworden dat er weinig betrouwbare CBD-supplementen zijn. Daarom is het aan te raden uw CBD-producten bij een erkende partij zoals SupMedi aan te schaffen. Wij bezitten zeer ruime kennis en jarenlange ervaring op dit gebied, waardoor wij al uw vragen op een professionele manier kunnen beantwoorden.

En ohja: hierbij de link naar de RADAR uitzending: https://radar.avrotros.nl/uitzendingen/gemist/item/wietolie-een-wondermiddel/