Hoeveel cannabinoïden bestaan er eigenlijk?

In de jaren ’40 is het onderzoek naar werkzame stoffen in de cannabisplant begonnen. Men vroeg zich af of de stoffen medicinale eigenschappen hebben.

De ontdekking van CBD

In 1940 isoleerde Roger Adams de stof CBD uit de Cannabis Sativa L. plant. Hij wist niet precies wat deze nieuwe chemische stof was. Pas jaren later begrepen andere wetenschappers dat hij de eerste was die een cannabinoïd had ontdekt. In 1946 werden dan ook de eerste tests op dieren gedaan waarbij werd ontdekt dat de dieren niet high werden van CBD.

De chemische samenstelling van CBD en THC

Het onderzoek naar cannabinoïden is snel ontwikkeld sinds de 1963. Een onderzoeksteam in Israel, onder leiding van Dr. Raphael Mechoulam, wist tot op de molecuul te beschrijven hoe CBD in elkaar zit. In 1964 deden zij ditzelfde met THC. Ook ontdekte deze onderzoeker dat deze stoffen mensen beïnvloeden via het endocannabinoïde systeem. In de hierop volgende jaren werden steeds meer stoffen ontdekt die tot de familie van de cannabinoïden bleken te horen.

21 nieuwe cannabinoïden ontdekt!

De laatste jaren is er een grote toename in het aantal onderzoeken naar alles wat met de cannabisplant te maken heeft. Steeds meer landen halen de cannabisplant uit de illegaliteit. Dit geeft wetenschappers de ruimte om in alle vrijheid hun onderzoek te doen.
Zo weten we steeds meer over het belang van het endocannabinoïde systeem voor een gezond leven. En weten we tegenwoordig dat de stoffen die de plant zijn geur geven, genaamd terpenen, ook een positieve invloed kunnen hebben op ons lichaam.
En er worden steeds meer cannabinoïden ontdekt. Dit jaar hebben onderzoekers in Canada weer 21 nieuwe cannabinoïden gevonden. De teller staat daarmee op 132 cannabinoïden!

https://www.cnnbs.nl/wetenschappers-ontdekken-21-nieuwe-cannabinoiden/?fbclid=IwAR0heFSQBpzomRIbJU7bGrfu5JQAAxak_yK_mcNhzGfxOtpdYDDKMYG22U0