De heilzame werking van cannabinoïde zuren

Niet alleen CBD kan onze gezondheid positief beïnvloeden zonder het nadeel van high worden. Sterker nog, dat kunnen alle stoffen die de cannabisplant van nature aanmaakt. Wat veel mensen niet weten is dat je een top van de cannabis plant kunt opeten zonder er high van te worden. We leggen het uit.

Decarboxialtie

De stoffen die wij cannabinoïden noemen worden in de plant aangemaakt als cannabinoïde zuren. Die zuren zijn stoffen die er chemisch gezien net even anders uit zien. Zo is THC (de stof waar mensen high van kunnen worden) van oorsprong THCA. Van THCA worden we niet high.

De A, die staat voor acid (zuur), moet eerst verwijderd worden om de stof te krijgen waarvan we wel high worden, THC. Dit zuur laat los zodra cannabinoïde zuren verwarmd worden boven de 105 graden Celsius. Dit kan ook bij lagere temperaturen maar dan duurt het langer. Dit proces heet decarboxilatie. Ditzelfde verhaal gaat op voor de andere cannabinoïden, waaronder CBD.

High worden, een lastige bijwerking

Er is veel bekend over de voordelen van cannabinoïden, waaronder THC. Al is het door de reguliere geneeskunde nog niet erkent, veel mensen bestrijden allerlei nare ziektes door cannabisolie met THC te gebruiken. Voor veel mensen is het high worden door de THC zo vervelend dat ze het niet aankunnen om dit te gebruiken. CBD kan dit voor een flink deel onderdrukken, maar dan nog is deze bijwerking voor sommige mensen te veel.

De mogelijke voordelen van THCA

Alle voordelen ten spijt, ook hier moeten we benoemen dat er nog veel meer onderzoek nodig is.

Er zijn sterke aanwijzingen dat THCA ook voordelige eigenschappen heeft. Uit studies is naar voren gekomen dat het ontstekingsremmend kan werken, misselijkheid kan tegengaan, eetlust kan opwekken en mogelijk de ontwikkeling van kanker kan remmen.

Hoe kom je aan cannabinoïde zuren?

Jammer genoeg is de bron van deze stoffen in Nederland nog steeds illegaal. Het is namelijk heel simpel om aan deze stoffen te komen. De meeste cannabinoïde zuren zitten in een verse top van de cannabisplant. Hoe verser, hoe beter. En bereiden is makkelijk. Maak bijvoorbeeld een fruit smoothy met toegevoegde cannabis toppen.

https://www.leafly.com/news/cannabis-101/what-is-thca-and-what-are-the-benefits-of-this-cannabinoid