Is CBD-olie geschikt om op je huid te smeren?

Onze huid is een belangrijk orgaan. Het beschermt ons lichaam tegen schadelijke invloeden van buitenaf zoals UV licht en bacteriën. Daarnaast zorgt de huid voor warmteregulatie en kunnen we dingen voelen dankzij de vele zenuwuiteinden in de huid. (https://www.huidhuis.nl/thema/functies-van-de-huid) Kortom, een belangrijk deel van ons lichaam waar we goed voor moeten zorgen. CBD olie van Sup-Medi kan daarbij ondersteunen. Ook door het op de huid te smeren!

Het endocannabinoïdesysteem in de huid

Eerder schreven we een blog over dit systeem in ons lichaam. Het endocannabinoïdesysteem (ECS), daar waar CBD haar positieve invloed uitoefent. (https://www.supmedi.com/blog/2018/03/21/het-endocannabinoide-systeem/) In die blog leggen we uit dat het ECS als taak heeft om ons lichaam in balans te houden.
Onderzoekers hebben ontdekt dat het systeem in onze huid een vergelijkbare rol speelt. Dus, het in balans houden van onze huid. Ze beschrijven dat deze wetenschap de deur opent naar nieuwe manieren van het gezond houden van de huid. (https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19608284)

CBD verhoogd de weerbaarheid van de huid

Om het lichaam te beschermen tegen invloeden van buitenaf zijn sterke melanocyten van belang. Dit zijn cellen in de huid die het lichaam tegen onder andere UV-straling beschermen. Dat blijkt als we gaan zonnebaden. Deze cellen maken dan melanine aan, een pigment dat ervoor zorgt dat we bruin worden en beter beschermd zijn tegen UV.
CBD blijkt een positieve invloed te hebben of de werking van de melanocyten. Hierdoor wordt de huid weerbaarder tegen negatieve invloeden. (https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/28601556)

CBD-olie op de huid smeren

Als we CBD innemen kan dus ook een positieve invloed hebben op de huid. De huid zelf kan ook CBD-olie opnemen. Op die manier kan het aangebracht worden, direct op de plek waar het nodig is.
Het is dus aan te raden om bij klachten als eczeem, psoriasis of andere irritaties aan de huid, die plekken in te smeren met een aantal druppels CBD-olie. De kans is groot dat het probleem dan snel opgelost is. Zeker het proberen waard!