Een cake bakken met CBD

Wij van SupMedi bieden twee mogelijkheden om gebruik te maken van CBD. Olie om te druppelen en onze handige smelttabletten. Maar er is meer mogelijk. Onze olie is namelijk ook te gebruiken voor het maken van CBD rijke edibles. Edibles is de term die gebruikt wordt voor eetbare producten waar cannabinoïden aan toegevoegd zijn. Een cake bijvoorbeeld!

De temperatuur is belangrijk

Als je een cake kan bakken is het eigenlijk een koud kunstje. Er is één ding waar rekening mee gehouden moet worden. De temperatuur van de oven. CBD gaat namelijk koken en verdampen bij een temperatuur tussen de 160 en 180 graden Celsius. Als de CBD verdampt verdwijnt het uit het product wat je aan het bakken bent. Dus een appeltaart bakken in een elektrische oven op 180 graden is geen handige keuze. Mogelijk wordt de taart heerlijk maar de CBD is verdwenen.

Een cake bakken op 159 graden

De ideale temperatuur voor het bakken van een cake is 160 graden. Dat maakt een cake een goede optie voor het maken van edibles met CBD.( https://uitpaulineskeuken.nl/2014/03/the-basics-10-cake-bakken.html). Om zeker te zijn dat alle CBD in het eindproduct aanwezig blijft is het handig om net onder de 160 graden te blijven. Zo zal de CBD in de cake achterblijven en je edible is gemaakt. Het is dus belangrijk om iets te bakken wat ook bij deze temperatuur een goed eetbaar eindproduct oplevert.

Hoeveel CBD olie door het beslag?

Voor deze uitleg maken wij gebruik van onze Sup-Medi 10% CBD olie. Zoals valt te lezen op onze site staat 1 druppel van deze olie gelijk aan 5 milligram (mg) CBD. (https://www.supmedi.com/amsterdam-genetics-cbd-olie-doseringen/)

Allereerst is het van belang om te bepalen welke dosis prettig is. Een voorbeeld om het duidelijk te maken.

Stel je hebt goede ervaringen met drie druppels, oftewel 15 mg CBD, in de ochtend. En je lust bij het ontbijt wel een plakje cake. Dan is het een mooi uitgangspunt om uit te gaan van 3 druppels olie per plakje cake.

Laten we zeggen dat er 20 plakken uit een cake gaan. Dan heb je dus 20 plakjes maal 3 druppels nodig. Oftewel 60 druppels CBD olie. De cake bevat dan 300 mg CBD.

Na het maken van deze rekensom is het heel simpel. Maak cakebeslag, druppel de olie er in. Heel goed roeren zodat de CBD mooi verdeeld is over het beslag en bakken maar. Eet smakelijk!