Cannabis extract gebruik tegen hoge bloeddruk

Volgens onderzoek https://www.optimalegezondheid.com/1-op-de-4-hebben-hoge-bloeddruk/ kampt 1 op 4 mannen en 1 op de 5 vrouwen in Nederland met een te hoge bloeddruk. Een te hoge bloeddruk kan veel gezondheidsklachten veroorzaken. Wij van Supmedi leggen je graag even uit hoe dat werkt én wat je er eventueel tegen kunt doen.

Voeding en stress

Veel zaken kunnen invloed hebben op de bloeddruk. Aan een aantal oorzaken kunnen we zelf iets doen. Vooral voeding en stress zijn bekende oorzaken van hoge bloeddruk die we kunnen beïnvloeden. Als het lukt om een minder stressvol leven te leiden én tegelijkertijd gezond(er) te eten is de kans groter dat ons lichaam de bloeddruk kan herstellen. Cannabis extract kan er zoals gezegd aan bijdragen om de bloeddruk op een gezond niveau te krijgen. Dat zit als volgt:

Cannabis extract verlaagd de bloeddruk

Er zijn meerdere cannabinoïden, zo ook Cannabis extract, die de bloeddruk verlagen. Cannabis extract gebruik zorgt ervoor dat bloedvaten verwijden. Wijdere bloedvaten zorgen voor minder weerstand, waardoor het hart minder kracht nodig heeft om het bloed rond te pompen. Met andere woorden: je bloeddruk verlaagd! Wanneer je Cannabis extract dus voor een heel andere reden gebruikt, is dit een mooi en positief bijeffect. Goed om rekening mee te houden want een te lage bloeddruk is ongewenst!

Cannabis extract bij lage bloeddruk

Als je juist last hebt van een te lage bloeddruk is overigens het af te raden om Cannabis extract te gebruiken. De bloeddruk gaat immers nog verder omlaag. Ook dat kan negatieve gevolgen hebben en moet dus voorkomen worden. Zo kan je door een te lage bloeddruk flauwvallen met alle risico’s van dien.

Cannabis extract bij hoge bloeddruk

Het is belangrijk om de oorzaak van een te hoge bloeddruk te achterhalen en zo mogelijk weg te nemen. Zoals hierboven genoemd kan het te maken hebben met verkeerde voeding of stress. Er zijn echter tal van mogelijke oorzaken. Het is belangrijk om hierover in gesprek te gaan met de huisarts. In onderzoek is aangetoond dat Cannabis extract de bloeddruk daadwerkelijk verlaagd. Wij moeten er wel bij vermelden dat er zeer hoge doses Cannabis extract werden gebruikt en er vooralsnog geen klinisch bewijs is. (https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/28614793)

Combinatie met medicijnen

De huisarts kan besluiten om medicijnen voor te schrijven waarmee de bloeddruk laag gehouden kan worden. Omdat Cannabis extract ook de bloeddruk verlaagt kan het riskant zijn dit te combineren. Ook dan kan de bloeddruk te laag worden. Neem geen risico door dit zomaar te proberen. Bespreek met de huisarts dat je Cannabis extract wilt gebruiken en overleg hoe je dit kan doen. Wellicht is het mogelijk om minder medicijnen te gebruiken als Cannabis extract op de juiste manier wordt genomen.