Stoppen met roken? CBD kan helpen

Ook wij als leverancier van CBD olie worden nog steeds verrast door de voordelen die CBD kan bieden bij het stoppen met roken. Zoals altijd baseren wij deze blog op basis van feiten en onderzoek. Er wordt heel veel onderzoek gedaan naar het endocannabinoïde systeem en de stoffen die daar invloed op kunnen uitoefenen. Stoffen zoals CBD.

Onderzoek

We waren vooral verrast dat al in 2013 een onderzoek is gedaan onder een groep van 24 mensen met een nicotine verslaving. http://cannabisclinicians.org/wp-content/uploads/2013/07/CBDcigarettes.pdf. Omdat al langer bekend is dat het endocannabinoïde systeem een rol speelt bij (nicotine) verslaving besloten de onderzoekers uit te zoeken welke invloed CBD heeft op het roken van sigaretten. De groep werd zo samengesteld dat het een gemiddelde doorsnee was van mensen die behoefte hebben om te stoppen met roken.

CBD en een placebo: de uitkomsten!

De helft van de groep rokers die meededen aan het onderzoek kregen een placebo. Een stof die geen medicinale werking heeft. Dit wordt gedaan omdat de geest van de mens heel sterk kan zijn. Als we geloven in het feit dat iets ons kan helpen, bijvoorbeeld bij het stoppen met roken, is de kans groot dat het echt helpt. Ook als de stof zelf niets doet in ons lichaam. De andere helft kreeg CBD toegediend. De rokers kregen de instructie om te inhaleren uit een verdamper op het moment dat zij zin hadden om te roken. Dit deed de groep van 24 rokers een week lang. Uiteindelijk bleek ook de groep die een placebo kreeg, effecten te merken. De 12 mensen die een placebo gebruikte én de 12 mensen die wel CBD kregen hadden beide minder last van wat genoemd wordt ‘craving’ (extreem veel trek hebben in iets https://nl.wikipedia.org/wiki/Craving)

Veel minder roken

Craving hangt sterk samen met het opsteken van een sigaret. De roker krijgt er zoveel zin in dat er al snel een sigaret is opgestoken. En juist dat werd veel minder gedaan door de groep die CBD inhaleerde. In de loop van de week rookten zij 40% minder sigaretten!

CBD, het proberen waard

Aan het eind van dit onderzoek leggen de wetenschappers uit dat het niet helemaal duidelijk is waarom CBD ook zo goed blijkt te helpen. Ze noemen dat er meer onderzoeken zijn gedaan waarbij CBD is ingezet om verslaving tegen te gaan. In de wereld van de wetenschap is iets bewezen als een onafhankelijk onderzoek door een andere groep mensen hetzelfde resultaat aantoont. Dat neemt niet weg dat het iedereen vrij staat om dit onderzoek voor zichzelf uit te voeren. Het voordeel, CBD heeft geen negatieve bijwerkingen bij het stoppen met roken.
Probeer eens ondersteuning van CBD olie (CBD supplementen) of bijvoorbeeld een CBD vape pen!