CBD kan helpen bij acne

Acne wordt vaak gezien als een tijdelijk kwaad dat nu eenmaal bij de pubertijd hoort. Toch komt acne ook veel voor bij volwassenen. Acne is zeer vervelend en niets lijkt te helpen. Ondanks het gebruik van allerlei smeerseltjes blijft de oorzaak (talgafscheiding) in stand en blijft de acne welig tieren. Gelukkig is CBD een supplement dat wel invloed kan hebben op talgafscheiding en het herstellen van de huid.

Het ontstaan van acne

Een puist (en meerdere puisten of mee-eeters vormen acne) ontstaat doordat poriën verstopt raken met talg uit de talgklieren. In de talgklieren wordt ook een ander stofje aangemaakt: lipogenese. Dit stofje regelt de verwerking van glucose (suikers) en vetten in de huid. Door teveel lipogenese kan er acne ontstaan. Uit onderzoek (lees het hier) is gebleken dat cbd-olie de productie van deze stof vermindert en zelfs ontstekingsremmend werkt.

Onderzoek resulteerde ook op de bevinding dat het aanbrengen van CBD op kweek van humane sebocyten tot een duidelijke vermindering van lipogenese leidde. Omdat lipogenese te maken heeft met de verwerking van glucose (suiker) en lipiden (vetzuren) in het vetweefsel, leidt een disbalans hier vaak tot puisten/ acne.

CBD ontstekingsremmend

De CBD heeft de juiste invloed op de receptor die verantwoordelijk is voor de regulering van glucose en lipiden en remt de lipogenese in de talgklieren. In combinatie met dat CBD ontstekingsremmend werkt, een hele goede optie voor uw huidprobleem.

Probeer het zelf

Het is uiteraard uw goed recht om kritisch te blijven. Probeer CBD tabletten en of CBD olie tegen acnes daarom zelf! CBD heeft namelijk geen vervelende bijwerkingen en werkt heilzaam voor uw huid. Masseer bijvoorbeeld de olie direct in op uw huid.
Gebruik overigens ook weer niet teveel. Olie is vettig, dus gebruik het bijvoorbeeld alleen op de acne zelf.

CBD werkt niet alleen bij acne, maar zo hebben wij ook een klant die zeer positieve effect heeft behaald bij haar behandeling van Eczeem, lees hier meer over CBD en overige huidproblemen.