CBD olie voor dieren

Je zou het misschien niet meteen denken, maar CBD-olie kan ook weldadig werken voor uw hond, kat en andere huisdieren. Net zoals mensen, hebben andere zoogdieren (zelfs vissen en weekdieren) namelijk ook een endocannabinoïden systeem. Het belangrijkste bestanddeel van CBD-olie is cannabidiol. Het zorgt er voor dat de endocannabinoïden die van nature voorkomen in het menselijke- en dierlijke lichaam beter kunnen werken. Dat is ook meteen de verklaring waarom CBD-olie ervoor zorgen dat dit complexe systeem in balans komt. CBD-olie vult uw natuurlijke systeem aan en zorgt ervoor dat uw lichaam efficiënter functioneert.

Testresultaten van CBD Olie

In Amerika en Canada is veelvuldig klinisch onderzoek verricht naar de werking van CBD-olie bij dieren zoals honden, katten en paarden met serieuze klachten. Het is natuurlijk niet zo dat CBD-olie meteen de kwaal laat verdwijnen. Maar CBD-olie is wel bewezen effectief ter verlichting van pijn en ter ondersteuning bij een reguliere medische behandeling.

CBD olie aan huisdieren toedienen

Sommige dieren zijn angstig of zelfs agressief aangelegd. Voor hen kan bijvoorbeeld CBD-olie rustgevend werken. Het haalt de harde randjes weg en zorgt dat de dieren kunnen ontspannen. Wanneer uw huisdier echt een fysieke klacht heeft, dan kan CBD-olie voor pijnverlichting zorgen. Het toedienen van CBD olie aan uw huisdier kan op verschillende manieren. De meest voorkomende manier is door (let wel op de dosering) CBD toe te voegen aan de dagelijkse diervoeding.

Welke CBD olie is voor huisdieren geschikt?

CBD-olie van Amsterdam Genetics kan zonder bijwerkingen aan uw huisdier worden gegeven. Omdat er geen THC in zit, zal uw huisdier niet stoned worden of iets dergelijks. Net als bij mensen, is de dosering bij ieder dier anders. Qua dosering is ons algemeen uitgangspunt dat dieren die zwaarder zijn dan 40 kilo de 10%CBD Olie kunnen hebben. Dieren die mindere klachten of minder gewicht in de schaal kunnen leggen, adviseren wij onze 3,5% olie. U vindt ze allemaal hier

Dosering en advies

Informeer uw dierenarts dat uw huisdier CBD druppels gebruikt en houdt u aan de voorgeschreven doseringen. CBD heeft geen bekende negatieve interacties met medicijnen of andere supplementen. Wij willen wel benadrukken dat ook bij dieren de combinatie met medicijnen riskant kan zijn. Ook hierin lijken dieren en mensen op elkaar dus bepaalde medicijnen kunnen teveel worden in het lijf van een dier doordat de afbraak wordt afgeremd.

Voor een hond of kat is 1 a 2x daags 1 druppel CBD olie meestal voldoende. Indien u persoonlijk advies wenst over onze producten en het gebruik ervan, dan helpen wij u natuurlijk graag. Stuur een email naar info@amsterdamgeneticscbd.com en wij beantwoorden die altijd binnen 24 uur!