Helpt Cannabidiol olie tegen migraine?

Nog steeds kan het gebruik van cannabidiol olie op weerstand stuiten. Huisartsen zijn niet meegaand en zien het gebruik van cannabidiol-olie soms zelfs als een hype. Één van de grondleggers van Amsterdam Genetics en producent van cannabidiol-olie vindt het hoog tijd dat daar eens verandering in komt. ‘Er hangt zeer ten onrechte een negatieve tendens rondom cannabidiol gebruik.’

Taboe op cannabidiol-olie

‘Een paar jaar geleden had mijn moeder weer eens gigantische migraine. Ik had gehoord van cannabidiol-olie en zei haar dat ze daar naar moest vragen bij de huisarts. Op recept dus. Mijn moeder schaamde zich en durfde het niet te vragen. Ze dacht namelijk dat het gewoon cannabis olie was. Nog steeds denk veel mensen zo. Ook halen veel mensen thc- en cannabidiol olie door elkaar heen. Het verschil is dat je van cannabidiol-olie niet high wordt…. Inmiddels gebruikt mijn moeder overigens al jaren gewoon onze cannabidiol-olie als ze weer last krijgt van migraine.’

Migraine bestrijden met cannabidiol

Melissa vervolgt haar verhaal. ‘Migraine is veel meer dan hoofdpijn. Mijn moeder had bijna alle verschijnselen die je maar hebben kunt: een scherpe hoofdpijn gecombineerd met misselijkheid. cannabidiol-olie is één van de weinige middelen die meteen werkt tegen alle symptomen. De cannabidiol bestrijdt de pijn en brengt bovendien het serotonine level weer op peil waardoor de misselijkheid verdwijnt. cannabidiol is gewoon een heel goede pijnbestrijder’ https://www.supmedi.com/werkt-cbd-beter-dan-medicijnen/

cannabidiol olie en verzekeraars

Wat je ook vaak hoort is dus mensen met migraine overgevoelig zijn voor licht en geluid. Ook daar heeft cannabidiol-olie verlichting. Als iemand aan mij dus vraagt of cannabidiol helpt tegen migraine, dan zou ik dus honderd keer ja zeggen! Het wordt tijd dat verzekeraars hier ook eens goed naar gaan kijken. Weinig mensen weten namelijk hoe ouderwets verzekeringsmaatschappijen hierin staan. Maar dat is weer een heel ander verhaal’ https://www.supmedi.com/wordt-cbd-vergoed-verzekeraars/